Condensatie technieken


Condensatieketels

De condensatieketel: 11% hoger rendement

Gaat u bouwen of verbouwen? Bent u aan een andere centrale verwarmingsketel toe? U verwarmt alvast milieuvriendelijk met aardgas, maar met een condensatieketel haalt u de zuinigheid zelf in huis.

HOGER RENDEMENT EN COMFORT

De condensatieketel is niet alleen superzuinig, maar garandeert bovendien maximaal warmtecomfort. U voelt het verschil dus niet in huis, maar in uw portefeuille en het milieu kan er alleen maar wel bij varen. De ketel kost iets meer, maar u bespaart wel jarenlang op uw aardgasverbruik omdat het rendement veel hoger is dan bij een gewone ketel. Tot voor kort waren de ketels met het [HR+label] het zuinigst voor huishoudelijk gebruik. De condensatieketel haalt echter een rendement dat nog eens ongeveer 11 % hoger ligt en kreeg dan ook het [HR-Top-label]. Kies in elk geval voor een aardgasketel met label. Zij voldoen aan de strengste veiligheids-, rendements- en duurzaamheidsnormen.
 
 
 
 
 
5 REDENEN OM EEN CONDENSATIEKETEL TE KIEZEN:

  1. Hoger rendement

  Het rendement van een condensatieketel ligt 11 % hoger dan bij de beste traditionele ketel. Dat betekent een lagere energiefactuur, want u hebt minder aardgas nodig om uw huis te verwarmen. Bovendien verliest u helemaal geen warmtecomfort.

  2. Uiterst veilig

  Condensatieketels hebben intelligente beveiligingen tegen onder meer oververhitting, watergebrek en een te hoog luchtdebiet.

  3. Compact

  Condensatieketels zijn bijzonder licht en compact. Vooral het wandmodel neemt erg weinig plaats in.

  4. Niet duur

  Bedrijven, appartementen en andere grote gebouwen worden al jaren verwarmd met condensatieketels. De prijs van de ketels daalde intussen bijna tot het niveau van de traditionele ketels. De condensatieketel is dus ook voordelig voor huishoudelijk gebruik.

  5. Polyvalent

  Een condensatieketel kan probleemloos op de meeste verwarmingssystemen worden aangesloten, of het nu om radiatoren, sierradiatoren, vloer- of muurverwarming gaat. Het is wel belangrijk te weten dat condensatie aileen plaatsvindt bij "lage temperatuur verwarmingssystemen". Bij convectoren, bijvoorbeeld, is condensatie niet mogelijk
 
 
 
 
Werkingsprincipe
Het omzetten van damp naar vloeistof gaat met de recuperatie van warmte en dus energie.
 
 • Regelapparatuur